Wednesday, April 29, 2009

H.A.P.P.Y B.I.R.T.H.D.A.Y A.K.H.B.A.R

happy birthday to u..
happy birthday to u..
happy birthday to akhbar..

happy birthday to u..:)

today my post is special dedicate to my best buddy in MSU, mohamad akhbar ali,who celebrate his 20th birthday today....:)..mien doakan smoga abr dipanjangkan umur dan dimurhkn rezeki serta berjaya di dunia dan akhirat...smoga abr akan mencapai cita-cita yang diimpikan..thx for everything cz abr banyak tolong mien dlm pelajaran n also give support when i'm lost and sad..hope our friendship will remains forever..:)

abr with ajim at bowling alamanda,putrajaya..

with him watching chelsea vs malaysia last year..:)

special birthday song dedicate for u...:)

video

Monday, April 27, 2009

~final piala FA~

last saturday pergi tgk bola final piala FA kat stadium bukit jalil..selangor vs kelantan..mostly of my family pergi except ayah and mak...and also ain's family cause ader adam yg masih baby lagi...xper next time kamu leh join group ktorg tengok bola...yang pasti malam tu ramai giler orang cause both of teams punya fan ramai..around 80.000 peoples..memang meriah lar stadium malamtu..masing2 semangat bersorak utk team masing-masing especially selangor dengan sorakan n gendang yg hebat..the best part is SELANGOR is the winner..hehehe..eppy jgklar..berbaloi gak bkorban masa utk study n bersesak utk tgk game nie.. mula2 game mcm bosan jer cz xder gol pun yang score both of team..tapi bile time masa tambahan kelantan dah lead dulu...cuak jugaklar time tu sbb ingat selangor dah kalah..but thx to amri yahya(kapten selangor) sebab samakan kedudukan 1-1...finally selangor menang menerusi sepakan penalti...4-1..hehehehe...memang bersorak habislar..smpai sakit tekak di buatnya..lupa jap sgala problem and stress yang ader...pas habis tgk game,lpak2 kat mapley..makan tossai telur..sedap giler..around 3am baru smpai msu..thx to et coz tolong anta kan..

p/s:next game will be on this saturday kat stadium shah alam..selangor vs terengganu plak...to et n family,kalau nak pergi roger2 lar yer..hehehe...;p

enjoy the pix of greatest of RED GIANTS nite..:)

with yezza..howda..ajim..yam n me..


yam pun gi tgk bola gak..
abg hafiz plak penyokong kelantan tp sesat jap kt fan selangor..

et & family yang mostly xpenah missed game selangor..

with eman yg asyik sms gf time game n ajim yg ceria n ayiz yg smpat lagi tido...

penentuan penalti both teams..

with ajim n ayiz..

selangor the winner..abg hafiz kat blkg tu eppy habis..


lepak2 at mapley...eman smpat lagi tido tggu order...


Align Left



Thursday, April 23, 2009

~jualan gudang metrojaya~

harinie et call ajak pergi tesco sbb dier nak beli barang dapur..dalam pkul 5 ptg,dia dtg amek kt msu...mula-mula ingat nak pergi pas dengan elya,nawa n wiki..tapi xjd plak..sian diorg..elya plak majuk cz mina xikut sama..sory ya guys..pas et amek kat msu,trus pergi jualan gudang kat stadium melawati,shah alam..actually ini aderlah kali kedua saya pergi situ cz hari sebelumnya dah pergi dgn huda n yezza...time ngan huda dh borong 4 baju n 1 seluar..hahaha..sgt giler..time pg ngan et plak,xder bli paper..ingat pesan ayah..jimat2..hehehe...et pun xborong byk kat jualan gudang nie..juz beli bantal jer...lagipun jualan gudang nie xbaper menarik...actually target nak beli perfume murah tp rmai giler org kat bhgn kosmetik..so xdpat lar den nak usha perfume...

banner jualan gudang metrojaya...

ajim pun letey smpai ddk dlm stroller adk dier

et yg x puas ati x shopping banyak..hehehehe..;p

pas habis pergi jualan gudang,et bawak pergi mydin usj...besar gaklar mydin nie cz baru 1st time pg..barang2 pun murah...berbaloi jugaklar..tp yg klakanya bleh plak jmpa dgn redzuan,mmber skolah rendah wat praktikal kt situ..pas habis beli barang2 keperluan,et blanja makan malam kat jm nasi beriyani..mmg sdaplar..pastu et siap introduce rojak mamak kat situ..lovely..et,next time leh kamu blanja mina lagi ya...pas makan dalam pkul 11 trus balik msu..b4 balik,et singgah tesco shah alam beli pampers hazim..

with hariz yg susah btul nak snyum..

saya mula teruja utk shopping barang murah kat mydin..

favourite ajim..asal jmpa x kn missed pnya..

hariz yg terlentok pas penat berjalan...

ajim promote bantal yg mama dier beli...

Thursday, April 16, 2009

bowling vs karaoke

harinie pas abes klas kol 4,me n my classmates decide nk gi maen bowling kat plaza alam sentral.. act dr smlm lagi dh rncang tp akhirnya menjadi jgk...rmai jgk yg join antaranya yam,aqmar,razi,faiz,akmal,lina,din,fatah&his gf,izzah,ina,atiq,syaza,iqbal n also halim..dlm kol 5ptg kami start maen game n bpecah kpd dua group..group yg ptama ialah atiq,izzah,din n syaza..group yg lg satu plak me,razi n iqbal..act maen nie pun suka2 n xbertanding...yg laen plak jz dtg tgk ktorg maen n bg support..yg paling lawak skali tgk atiq maen cz nie baru 1st time dier maen bowling n izzah plak smpai tergolek time n baling bola..klaka btul..mmg seronok lar cz asyik gelak jer memanjang...

lets check it out the candid camera..

sume tgh mengusha lane n bola b4 game start..

perbincangan strategi utk menang...

pertarungan antara atiq n me yg menjadi tumpuan..:)

betapa penatnya iqbal mengajar atiq utk baling bola dgn btul..

razi n me tgh khusyuk merancang strategi utk strike

candid by faiz

akmal mencuba nasib..

aperla khusyuk sgt si razi n faiz ni tgk..
3 gadis ayu yg menjadi penonton sajer..

skill razi utk aim strike..

khusyuk btul diorg nie tgk ktorg maen..

smilez..

candid peace from halim..tgn lg satu tu cam kenal jer..
asyik posing jer lina n yam nie..ajak maen xnk..
lina n faiz khusyuk membaca..
yam tu nak wat posing aper tu sbnarnya...;p

akmal n faiz mencuci mata cari aweks...

dalam kol 6 lebih,ktorg pun sume selesai lar maen bowling dgn gembiranya..pas puas maen bowling,diorg sume gi solat asar..lpas habis solat sume,razi plak blanja makan aiskrim mcd..time nie lar nak paw dier cz dier pun baru jer dapat duit elaun dari mara...terima kasih razi...next time ktorg paw aiskrim baskin robins plak ya...hehehehe..lpas puas makan aiskrim,bdk2 laki ajak gi karaoke plak kat hotel quality..tapi oleh sbb nak dkt maghrib,diorg ckp karaoke pas maghrib..so smntara mnggu waktu maghrib masuk,me n bdak2 pmpua lain ber'window shopping' kat sacc mall..xder beli aper2 pn..jz tgk2 jer..lpas dh selesai solat sume,perut masing2 dh berkeroncong..mula cadangnya nak makan pizza hut tp syaza ckp dier nak blanja secret recipe..aper lagi,bantai jerla..lgpun org blanja kn...hehehe...time nak gi dinner,terserempak plak dgn bdk2 laki..ktorg sume wat dont know jer cz syaza kata dier nak blanja bdk pmpuan jer..cian diorg...ktorg sume gi secret recipe snyap2..tp in the end,bdk laki dpt tau ktorg mkn secret recipe n diorg pun join skali tp ddk meja asing2..ktorg sume order yg sdap2 tp bdak laki order fries jer n kongsi rmai2..cian kat diorg...tp klaka jgklar tgk gelagat bdk laki ni..


makanan yg sgt menyelarakan...thx syaza..

me with ina..
din n faiz kt blakang tu sibuk mencari makanan yg paling murah..

then habis jer makan n perut pun sdah kenyang,ktorg sume bergerak ke hotel quality utk berkaraoke..mmg besh giler lar..tmpt karaoke pn sgt selesa dan nyaman...ktorg pun bantai menyanyi mcm2 lagu..ader yang nyanyi solo n ader yang nyanyi bduet..

inilar muka-muka 'bintang' yang xdpt nak msk program realiti tv..

kami sangat berseronok menyanyi lagu...

din sgt menghayati lagu 'cinta dalam hati'
faez bposing pas nyanyi lagu 'belaian jiwa'
me n lina smpat lagi pose b4 karaoke..

lps habis puas berkaroke sejam,ktorg sume decide utk pulang..ingat nak karaoke 2 jam tp sbb memikirkan ader klas kol 8,trus cancel n karaoke sejam jerla...balik tu,ingat nak naek teksi jer..tp nasib baek faiz bermurah hati nak anta ktorg..thx faiz..aper2 pn,mmg enjoy sgtlar on that day..

Monday, April 13, 2009

~happy birthday to saufee n arif~

for this post,saya nak dedicate my lovely wish to my buddies iaitu saufee a.k.a opie n arif...actually diorg punya bday nie sama tarikh..13 april...

to sopie..

with sopie at mcd bangi..

happy 19th birthday to you..
smoga dipanjangkan umur n dimurahkan rezeki slalu..
all de besh in your studies..
wish u always success in ur life n study ok..
smoga ko bjaya di dunia dan akhirat..
tggu ko blk bangi baru lah aku blanja makan...
xsggup seyh gi perlis nk blanja ko makan...:P


to arif..


happy 20th birthday to you...
smoga dipnjgkn umur n dimurhkan rezeki..
semoga anda berjaya di dunia dan akhirat...
hope u'll be a great doctor in the future ok...
nice to know u..
thx cz blanja makan nasi sapi black papper aritu kat bandung...
nanti mina dtg bandung,leh lar blanja lg kn..
adiah kena tggu mina dtg bandung lagi skali lar ya...;p

Tuesday, April 7, 2009

tag dr elya n ain...

tag yang sangat susah penah ku jwb...

Rules:
It's harder than it looks! Copy to your own note, erase my answers, enter yours, and tag as many people as you like. Use the first letter of your name to answer each of the following questions. They have to be real. If the person before you had the same first initial, you must use different answers. You cannot use any word twice and you can't use your name for the boy/girl name question.

1. What is your name : aminah

2. A four Letter Word : amin-->dibaca pas abis doa..:)

3. A boy's Name : akhbar..xder keje..nama dier naek plak..

4. A girl's Name : arianna..(nama watak lisdawati dlm citer matahari)

5. An occupation : angkasawan..teringat kat sheikh muzaphar..wiki jgn mara..;p

6. A color : amethyst..lebih kuran warna purple jgklar..

7. Something you'll wear: anything that fit with me..hahaha..

9. A food : ayam goreng KFC...lamanya xmkn..

10. Something found in the bathroom: air lar...dah nama pn bilik mandi kn..

11. A place : Amsterdam...

12. A reason for being late : aku ader hal ckit td...sory yer..

13. Something you'd shout : adoi!!!sakitlar..

14. A movie title : a cinderella story(suka sgt tgk muke chad micheal murray..handsome..)

15. Something you drink : air soya jagung..yummy..(my favourite)

16. A musical group : all american rejects..teringat ajim ada hafal salah satu lagu diorg..it ends
tonite..

17. An animal : ant..sjak akhir2 byk giler binatang nie kt umah den..tension..

18. A street name : abdullah munshi..jalan kt kl..

19. A type of car : audi..smart car..

20. The title of a song : accidentally in love by counting crows..lage favourite howda..



bntang kcik: mangsa2 strusnye..


1.hany
2.izzah
3.saper2 yg rasa dier nak jwb...



psanan dr phak pnaje-wajib buat kamuu sume taw!!!!

hari yang memenatkan..

harinie hari yang agak bz..kol 9 lagi dah bangun cz sms dgn abr..mcm2 cerita..dari hal msu smpailar citer pasal sukan..last2 nya kol 12 baru turun katil...gi mandi then siap2 nak pergi bank cz nak bayar bil broadband...huhuhu..dah smpai maybank n nk bayar kt kaunter,tibe2 plak kerani bank tu ckp yang no akaun xckup satu nombor..aduiyai..tpaksalar blari cari cc sbb nak check balik kat email no akaun broadband...pastu gi balik kt kaunter bank..nasib baek akak kerani tu ader lagi cz dier pn sbnarnya dah nak kuar..kalau x,xtahular aper nak jadi..dier pn sbnarnya dh risau sbb sy tetiber jer hilang jap..then after beres bayar bil,gi plak amek eman cz time tu pn dh dua lebih..mula2 ingat nak bayar bil celcom tapi xsempat dh..balik amek eman plak,singgah umah achu sbb nk anta towel n kuah rojak..smpai kat umah achu plak,panggil2 xder org..call pn xangkat..last2 blk umah cz bajet achu tdo sbb dmam pegi f1 kat sepang..smpai kat umah achu call..rupe2nya dier pg tgk anita sarawak n faizal tahir kt pnb darby park smpena mggu setiausaha..huhuhu..sabo jerla..balik umah,cite upik abu & laura dh start..sjak akhir2 ni layan plak tgk citer nie..lawak jgklar citer nie..plakon pn besh2..pas abis tgk citer nie,solat then bayar bil celcom plak..tapi b4 tu pg bsn kt unikeb cz gi amek kad bank n msukkn duit skali..then baru gi bayar bil celcom kt seksyn 8..lama jgklar kt sini cz printer nk print bil wat hal plak..then,ingat nak tukar plan dr plan eksekutif 50 kr plan eksekutif 20..tp xleh tukar cz pkai plan 1+5..kena pegi celcom branch kt kajang & terminate no supplement baru leh tukar plan..leceh btul..then pg plak branch celcom kt kajang cz bajet nk bereskn sumenya arini..tp smpai2 celcom branch dh tutup..haish..tension jer..last2 balik umah n tgk tv citer matahari smbil makan laksa n minum milo..aper2 pn arinie sangatlar meletihkan...ke hulu ke hilir..yg paling sedey,pen favourite ku plak tercicir..xtau lar tercicir kt maner..hurm...

p/s : enjoy video opening citer upik abu & laura...citer nie mmg beshlar..:)

~tag oh tag~

THREE NAMES THAT FRIENDS CALL YOU:

- mein

- mina

- amy(rasanya ader sorg jer pggl daku dgn nama nie)


THREE MOST IMPORTANT DATES IN YOUR LIFE:

- 16 october(my bday..:p)

- 28/1,26/2,19/3,18/6,27/6,8/7,10/7,21/7,31/7,15/9,18/9
(bday my family n my sweet nephews)

- 19/12 & 29/4


THREE THINGS YOU'VE DONE IN THE LAST 30 MINUTES:

- makan laksa

- tgk tv

- maen dgn adam


THREE PERSONS YOU MISS FROM YOUR PAST:

- my ex..hahaha..

- my old schoolmates..

- my buddies kt m3x ktt


THREE GIFTS YOU WOULD LIKE TO RECEIVE:

- teddy bear&chocolate

- perfume

- laptop baru kowt..hahaha..


THREE OF YOUR FAVORITE HOBBIES:

- dgr lagu (please don't stop the music)

- watching movies..

- berangan kowt..hahaha..


THREE PLACES YOU WANT TO GO FOR VACATION:

- Switzerland

- Paris

- Bandung(seronok nak shopping sakan lagi)

THREE FAVORITE DRINKS:

- Soya Jagung

- Teh Ais

- Air kosong

THREE THINGS FOUND IN YOUR BAG:

- Purse

- Pen

- Money..Money..Money..

THREE FAVORITE COLORS:

- Purple

- Pink

- White

TOP THREE U LOVE SO MUCH :

- Family

- My sweet nephews(ajim,ayiz,adam)

- My buddies

TOP THREE "THINGS" SPECIAL TO YOU:

- haper ku a.k.a handphone

- laptop

- rumahku syurgaku

TOP THREE PERSONS YOU HATE MOST:

- hipokrit..

- belagak sombong

- cakap belakang..berani terus terang jerla..

TOP THREE REASONS YOU ANSWER THIS TAG :

- hany suwoh..;p

- sajer xder keje

- BOSAN!!!!!!

THREE PERSON WHO WILL YOU TAG NEXT:

-- saya baek x tag orang..

Wednesday, April 1, 2009

~oH...aPRiL FoOL~

setiap kali 1.4,mesti ader jer yg kena april fool kn...itu menjadi kebiasaan setiap orang akan kenakan sesiapa shja pada tarikh keramat nie...sama ader boyfriend,mmber atau pun family...erm..actually de besh moments pasal april fool nie happen to me last year..bukan sy yang terkena tapi my best buddy shishi..time nie kat matrix.. actually bnda nie pun x plan pun..tapi oleh sebab my roomates kat matrix yang plan utk kenakan shishi jugak...actually 3 hari before 1 april memang dah kacau dier guna no laen and menyamar sebagai geena..seronok kacau shishi nie sbb dier pun suka layan...hehehe...saya mnyamar sebagai geena..hahaha..itupn guna nama kepda my mmber dr tita yg skang nie tgh wat medic kat russia..dier nie lar yg gila2...act dier pun ader wat april fool kt bf dier jgk...samalar jugak dgn nawa yg kenakan haikal..time kacau shishi ni pn,sy pn blakon gado ngan dier konon2 nya saya jelesh dier ader pmpuan laen...dier pun pening pale xtau nk wat camner..tmbah2 plak time tu kolej saya ader wat hari sukan mentor mentee...so sy ngan dier bz ngan acara yg ader...ok kmbali pd citer april fool nie,malam tu kecoh jgklar apartment ktorg cause call orang yang ktorg knakn tmsuk lar shishi,haikal n bf tita n say 'APRIL FOOL'...malam tu jgk suma pecah perut gelak sakan...hahaha..time shishi tau yang dier kena maen,trus gado..lagpn salah saya jgk time tu..tp esknya dah baek blk coz pnat jgklar pujuk dier malam tu...aper2 pun ini de besh moment pasal april fool yang penah sy kenakan org..tmbah2 plak tita n nawa pn skepala jgk...giler rindu sgt that moments...uhuhu..:((

so,tahun nie xder lagi nak wat april fool kat saper2 cause skang tgh cuti sem n dok kt umah..tp kalau kat asrama mesti dh ader org yg terkena...aper2pn i wish all the bloggers"HAPPY APRIL FOOL" n i wanna tag my fwenz utk citer kisah april fool yang diorg penah kena atau mengenakan org..
1.huda
2.yam
3.et
4.ain
5.nawa
6.haikal
7.hany
8.adk izzah
9.elya
10.ain msu
11.abuiya
 
Designed by Lena Graphics by Elie Lash